ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΡΟΧΙΑ – Σε καθρέφτη μαγικό

Οι Υπόγεια Τροχιά είναι από της μακροβιότερες μπάντες της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής, καθώς υπάρχουν από το 1984 με έδρα τους την Πτολεμαΐδα. Αυτά για τους νεότερους, γιατί για εμάς που ζήσαμε τη δεκαετία του ’90 τους θεωρούμε πλέον από τις κλασικές μπάντες του χώρου.

Μετά από μακροχρόνια αποχή από την δισκογραφία, επιστρέφουν με το παρόν album έξι κομματιών, όπως πάντα ελληνόφωνων, για να μας σκαλίσουν τις μνήμες και να αναπολήσουμε την underground σκηνή που αγαπήσαμε.

Έξι τραγούδια με ήχους που κινούνται γύρω από το new wave- post punk, με συμμετοχή πλήκτρων και σαξόφωνου να τα εμπλουτίζουν ώστε να ξεφεύγουν από το κοινότυπο. Μελαγχολικές μελωδίες, δεμένες ενορχηστρώσεις, καλοπαιγμένες κιθάρες, με συμμετοχή σε κάποια κομμάτια του Ασκληπιού Ζαμπέτα (Τρύπες), ρυθμικά τύμπανα και γεμάτο μπάσο.

Οι στίχοι τους… ιστορίες πλασμένες με μελαγχολικές – μυστηριώδεις εικόνες. Για τα χαμένα όνειρα, για αγάπες που βούλιαξαν, τη μοναξιά, την εσωστρέφεια, τα αδιέξοδα που βιώνουμε, την απόγνωση. Για την αναζήτηση της ελπίδας που θα μας δώσει την ευτυχία, έστω κι αν αυτή ξεπροβάλει μέσα από την δυστυχία.

Εν ολίγοις το κλασικό είναι κλασικό, και οι Υπόγεια Τροχιά είναι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της κλασικής ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής, που αντέχουν μέχρι σήμερα, λειτουργώντας και ως παράδειγμα για τις νεότερες μπάντες. Για τους παλιότερους δεν χρειάζονται συστάσεις, για τους νεότερους αξίζει να τους ανακαλύψετε.

Οι Υπόγεια Τροχιά είναι:
Τσιγγένης Σάκης – Φωνητικά, Κιθάρα
Νικολαΐδης Κώστας – Τύμπανα
Τρυψάνης Νίκος – Μπάσο, Σαξόφωνο
Τσιγγένης Σταύρος – Πιάνο / Πλήκτρα
Τσιγγένης Κωνσταντίνος – Κιθάρα

Tracklist:
1. Μάγος
2. Χρώμα
3. Είδωλο
4. Αλλού ανήκεις
5. Σπίτι σκοτεινό
6. Λαστιχένια αγάπη