ΧΑΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ – Υπόσχεση

Χαοτικό Τέλος… 1993 … «Μπροστά στην Παράνοια»…. δίσκος ορόσημο παρόλο που τον ανακάλυψα 3-4 χρόνια αργότερα λόγω του νεαρού τότε της ηλικίας, αλλά αποτέλεσε σταθμό στην μουσική αντίληψη. Λειτούργησε ως κριτήριο για πολλά άλλα ακούσματα, και η σταθερά που χρησιμοποιούσα ως μέτρο σύγκρισης για άλλους καλλιτέχνες του χώρου. Μακράν ο καλύτερος δίσκος hard core στην Ελλάδα.

Κάνοντας ένα μεγάλο διάλειμμα, αφού διαλύθηκαν κάπου στα μέσα του ’90, επιστρέφουν να συνεχίσουν το έργο τους ….

«Υπόσχεση» τιτλοφορείται, αυτή τη φορά ως δικό τους label, με οχτώ κομμάτια, ο επίλογος άνευ στίχων, σε βινύλιο 500 αντιτύπων.

Αυθεντικό, ατόφιο hard core, με τις χαοτικές εισαγωγές που μας είχαν μάθει από τον πρώτο τους δίσκο, και τις εναλλαγές σε ήχους και συναισθήματα. Σκοτάδια που ξεκινούν από το εξώφυλλο και το artwork και καταλήγουν στους στίχους, τις μουσικές και τις ψυχές μας.

Ψυχωμένες μουσικές, παθιασμένες, εκρηκτικές με όγκο και δύναμη. Δυνατά τύμπανα και βαθιά, μπασούκλα και κοφτερή κιθάρα. Φωνή σα να βγαίνει από τα σπλάχνα.

Οι στίχοι μιλάνε για όλα αυτά τα ψυχολογικά κατάλοιπα που μας αφήνουν οι καταστάσεις που ζούμε. Για όλους αυτούς μου μας καταστρέφουν την ελπίδα και αντί αυτής μας προσφέρουν πόνο. Απόγνωση, εγκλωβισμός, απώλεια …. Οργή. Ενάντια σε αυτούς με το όμορφο αλλά ψεύτικο περιτύλιγμα, που σου σκάβουν το λάκκο καθώς σου παραπλανούν το μυαλό με ωραίες, φανταστικές εικόνες.

Εν’ κατακλείδι τα πολλά λόγια είναι περιττά. Σε εποχές στείρες το να βγαίνουν τόσο καλές δουλειές είναι ελπίδα. Η ιστορία λοιπόν συνεχίζεται …

Οι Χαοτικό Τέλος είναι:
ΑΛΕΚΟΣ [ΦΩΝΗ/ΚΙΘΑΡΑ] ΣΤΕΦΑΝΟΣ [ΜΠΑΣΟ] ΒΑΓΓΕΛΗΣ [ΤΥΜΠΑΝΑ]

Tracklist:
1. Αγκάθια
2. Δραπέτες της σιωπής
3. Χαμένος
4. Ζωτικό Ψεύδος
5. Κοιτώντας μια ατέλειωτη αυγή
6. Υπόσχεση
7. Ο χορός των σκέψεων
8. Όνειδος

Ακολουθήστε τους Χαοτικό Τέλος στο fb:
https://www.facebook.com/ChaoticEndOfficial/