Μ3ΜΦ1Σ – Ο Ιχνηλάτης που κυνηγούσε το θάνατο

Γ@μώ τον κόσμο αυτό ΝΑΙ!  Αυτός ο δίσκος καίει τα πάντα! Το δεύτερο ολοκληρωμένο χτύπημα των Μ3ΜΦ1Σ το περιμέναμε από καιρό. Είτε έχοντας ακούσει την πρώτη τους δουλειά, είτε τα πιο πρόσφατα «Μόνο για μένα» και «Οι φίλοι μου», που υπήρξαν καιρό πριν ως μονάδες, ξέραμε πως η γη βράζει κάτω από τα πόδια μας. Τα «Ρουβικών» και «Εσωθανής» έφεραν τις πρώτες σεισμικές δονήσεις, μέχρι που το ρίγμα άνοιξε, η λάβα ξεχύθηκε και  «Ο Ιχνηλάτης που κυνηγούσε το θάνατο» έσκασε στα μούτρα μας.

Ας το πάρουμε λίγο από την αρχή: Πέντε κοπρόσκυλα, πεταμένα λεφτά για μια ζωή, μέλη των Psycho choke, Vain velocity, Less than Human και Νatvre’s, όλοι έμπειροι στο χώρο του ακραίου metal, αποφάσισαν να περπατήσουν σε αχαρτογράφητες περιοχές του post και extreme alternative rock, κάπου πίσω στο 2012.

Το 2014 κυκλοφόρησαν το album «Όπως αλλάζουν οι εποχές» και ο Μάιος του 2017 τους βρίσκει με το «Ο Ιχνηλάτης που κυνηγούσε το θάνατο» στα χέρια. Heavy as hell ήχος, stoner-ιές που σπάνε κόκκαλα και πολλά καντάρια μουσικό θράσος…γιατί; Γιατί όλα αυτά συμβαίνουν με ελληνικό στίχο. Ναι. Με ελληνικό στίχο. Κόντρα σε οποιαδήποτε μόδα, κόντρα σε οποιαδήποτε προκατάληψη, τολμούν και συνδυάζουν το σύγχρονο σκληρό ήχο με μια από τις πιο πλούσιες (γι’ αυτό και δύσκολο να χρησιμοποιηθεί) γλώσσες του κόσμου. Και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει πέρα για πέρα. Αυτός είναι ο τρόπος να επιστρέψει η συγκεκριμένη σκηνή κυρίες μου και κύριοι. Επιτέλους να ξεπεράσουμε την δεκαετία του ’90, καιρός δεν είναι;

Από εκεί και πέρα, στο συνολό του ως δίσκος έχει και αδύναμες στιγμές, αλλά πραγματικά ωχριούν, λυγίζουν και συνθλίβονται στο βάρος των βράχων, που σχηματίζουν τα υπόλοιπα στοιχεία. Έτσι λοιπόν, αφού χαζέψεις με την εξωφυλλάρα, πολλά θα ανακαλύψεις μόνος, αλλά αν δεν ξελαρυγγιαστείς στο «Μόνο για μένα», αν δεν κοπανηθείς ακόμα και μόνος στο σπίτι  -ειδικά- μετά το break στο «Ρουβικών», αν δεν τσιτώσεις τα ηχεία ενστικτωδώς στην εισαγωγή του «Όταν βρέχει θα’μαι εκεί», αν δεν νιώσεις την εσωστρέφεια του «Εσωθανής» και αν δεν σηκώσεις τη μπύρα προς την παρέα σου στο «Οι φίλοι μου»….ε μάλλον κάτι απαντάς λάθος στην ερώτηση «τι μουσικής ακούς;». Θα υπάρξουν και αυτοί που λόγω ελληνικού στίχου θα προσπεράσουν. Δικό τους πρόβλημα.

Tracklist:
01. 1312
02. Μόνο για μένα
03. Στην κόλαση εδώ
04. Ρουβικών
05. Ο Ιχνηλάτης
06. Όταν βρέχει θα’μαι εκεί
07. Εσωθανής
08. Οι φίλοι μου
09. Λυδία Λίθος
10. Πάνω απ’τη φθορά