Planet Of Zeus, Naxatras, Deaf Radio, Stoned Spirit

Ανεβαίνεις βορειοδυτικά την Ελλάδα και στο δρόμο σου πέφτεις πάνω σε ένα πολύ όμορφο φεστιβάλ με πολύ δυνατό billing. Το χάνεις; Με τίποτα. Έτσι το βράδυ της Κυριακής παίρνεις το δρόμο για το κηποθέατρο της Πρέβεζας μέσα σε μια φοβερή ζέστη και ακόμα πιο τρομερή υγρασία. Το κηποθέατρο είναι ένας χώρος με άπλα και κερκίδες περιτριγυρισμένος από δέντρα. Μπαίνοντας στα δεξιά σου θα βρεις τον πάγκο για το merch και δίπλα τα ψυγεία για νερά, μπύρες και κάποιο φαγητό. Κόσμος σχετικά αρκετός από νωρίς που περιλαμβάνει όλες τις ηλικίες. Γνωστοί μεταξύ τους σχεδόν οι περισσότεροι, παρέες νέες που δημιουργούνται γρήγορα και να στη σκηνή οι εκ της Άρτας ορμώμενοι Stoned Spirit. Τα δυο πρώτα τραγούδια τους θα κινηθούν στο κλασικό μοτίβο του stoner αλλά από το τρίτο ‘’Dare’’ και μετά τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο και πιο προσωπικό. Με σχεδόν μυστηριακή εισαγωγή και έναν ήχο να πηγαίνει προς ένα metal/grunge ιδίωμα και το ‘’The sand’’ να ακολουθεί σε παρόμοιο ύφος που τους ταιριάζει πολύ. Η αξιοζήλευτη πρώτη σειρά του κόσμου θα τα δώσει όλα από την αρχή και όσοι ήταν πιο πίσω και στις κερκίδες θα αποδώσουν τα εύσημα με το δυνατό χειροκρότημα. Τελευταίο κομμάτι το ‘’Titos’’ που θα blues-άρει και θα χιλιομοδίσει στο ρυθμικό του μέρος αλλά θα ξεχωρίσει από την έξυπνη φωνητική μελωδία. Καλοί μουσικοί, μάλλον θα έχουμε να περιμένουμε το κατιτίς από τους Stoned Spirit, οι οποίοι έχουν για ατού τη φωνή του τραγουδιστή με τα διαφορετικά ηχοχρώματά της από τους περισσότερους.

Setlist:
1. Life
2. Win
3. Dare
4. The Sand
5. Titos

Οι Deaf Radio που ακολούθησαν, αρχίζουν να θεωρούνται ένα από τα next big thing μετά το πολύ καλό “Alarm” και η σχεδόν Nine Inch Nails εισαγωγή του ‘’Revolving Doors’’ ήρθε για να σφραγίσει την ιδιαιτερότητα του σχήματος. Έχουν μια ωραία post-ιά από εκείνη όμως την παλιά που κουβαλάει το flow του post punk κινήματος. Να το ονομάσουμε Beastmilk post; Δεν θα ήμασταν μακριά. Τον άκουγες το συνεχόμενο ρυθμό από το συγκρότημα και τον έβλεπες στις αντιδράσεις του κοινού που δεν σταμάτησε να χορεύει και να ‘’χτυπιέται’’. Garage σε πολλά σημεία που έδιναν αμεσότητα και να σου και οι sexy Danzig επιρροές στο ‘’Flowerhead’’. Και εκεί που λες ότι δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό, έρχονται τα Black Keys περάσματα και το μεγαλεπήβολο που βάζουν στα κομμάτια τους οι Muse. Ανάμεσα στον χορό, όμως, όταν σηκώνεις το κεφάλι σου συνειδητοποιείς ότι συμβαίνουν πολλά περισσότερα πάνω στη σκηνή. Ο κιθαρίστας γράφει live λούπες που παίζουν παράλληλα δημιουργώντας έναν συνεχή ρυθμό που σπάνια συναντάς και συνήθως μόνο σε μουσικούς με συγκεντρωμένο καλλιτεχνικό προσανατολισμό. Το γνωστό ‘’Anytime’’ με το υπνωτιστικό ρυθμικό του δε θα σταματήσει τις πρώτες σειρές από το κοπάνημα αλλά θα εμβολίσει και τον σύσσωμο σχεδόν γυναικείο πληθυσμό ενώ στο -ας το πούμε- ομώνυμο θα καταλάβουμε γιατί ο κιθαρίστας είναι και πρέπει να παραμείνει στα backing vox, μιας και η φωνή του είναι πιο νωχελική από όσο πρέπει. Θα ακούσουμε και ένα καινούριο, άτιτλο ακόμα τραγούδι, αλλά θα αφήσουμε τα σχόλια για αργότερα που θα το ακούσουμε πιο συγκεντρωμένα.

Setlist:
1. Revolving Doors
2. Aggravation
3. Flowerhead
4. Vultures & Killers
5. Anytime
6. …and We Just Pressed the Alarm Button
7. Backseats
8. New track

Οι Naxatras βγήκαν κατά τις έντεκα για ένα live που εξελίχθηκε σε οδύσσεια για το συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη. Ο σκληρός ήχος που βγήκε προς τα έξω, αλλάζοντας πολύ το vibe των συνθέσεων, αποδείχθηκε το μικρότερο πρόβλημα, με το συγκρότημα να σταματάει το σετ του στο πρώτο κομμάτι, αφού δεν άκουγαν πάνω στη σκηνή. Παύση λοιπόν, ρύθμιση των monitor, ξεκίνημα ξανά του αγώνα και παύση ξανά, αφού το πρόβλημα δεν είχε λυθεί. ‘’Είναι δύσκολο να παίζεις με κακό ήχο’’ ήταν η πρώτη ατάκα της μπάντας μετά την δεύτερη διακοπή και πρώτη φορά είδα αλλαγή ηχολήπτη σε διάρκεια live. Το συγκρότημα παρόλα αυτά προσπάθησε να πάρει τα πάνω του και ο κόσμος σίγουρα βοήθησε με τη συμπαράστασή του και την πολύ καλή διάθεση. Το θέμα πάντως είναι ότι το live, με όποιον τρόπο, βγήκε και οι συνθέσεις τους ταίριαξαν στη βραδιά. Η ζέστη, τα δέντρα και οι Hawkwind πειραματισμοί του ‘’I am The Beyonder’’ άφησαν το κοινό του Pre Post με την καλύτερη αίσθηση και μας έκανε να ξεχάσουμε τι είχε προηγηθεί.

Setlist:
1. On the Silver Line
2. Pulsar 4000
3. Downer
4. I am the Beyonder
6. The Great Attractor

Are we loyal to their pack? Όταν ο λόγος είναι για μια από τις μεγαλύτερες μπάντες της Ελλάδας σε ένα ήχο που διαπρέπουμε, το αποστομωτικό live είναι εγγυημένο. Ούτε η υγρασία που δυσκόλευε την αναπνοή, ούτε ο ιδρώτας που έσταζε από την τετράδα από την αρχή του σετ μπορούσε να μειώσει την ένταση και την φόρα που έχουν οι Planet Of Zeus όταν βρίσκονται πάνω στο σανίδι. Οι μπάντες που θαυμάζουμε να βλέπουμε στη σκηνή και έχουν ανέβει σε πολλά stages, βγάζουν αυτή τη δυναμική χαλαρότητα που τους επιτρέπει να τα χώνουν όπου και όταν πρέπει αλλά να μπορούν να αστειεύονται με τις μικροαλλαγές που κάνει κάποιος στα τραγούδια. Δεκατρία τραγούδια που κάνουν ένα άτυπο best of και τον κόσμο να τρελαίνεται με κάθε riff και drum beat. Πάρε και stage diving, πάρε και το τραγουδιστό ‘’No Tomorrow’’, για να κλείσουν με τα κλωτσομπουνίδια των ‘’Vigilante’’ και ‘’Vanity Suit’’, με τον κόσμο φεύγοντας να συζητάει για το αν ήταν καλύτερο το τελευταίο moshing ή το προτελευταίο.

Setlist:
1. Macho Libre
2. A girl named Greed
3. Loyal to the Pack
4. Devil calls my name
5. Something’s Wrong
6. Them Nights
7. Your love makes me wanna hurt myself
8. Little Deceiver
9. No Tomorrow
10. Leftovers
11. Woke up Dead
12. Vigilante
13. Vanity Suit