Μέσα στα μεγάλα ερωτήματα του κόσμου πρέπει να προστεθεί το εάν έχει ουσία να υπάρχει  συγκρότημα δίχως τον Γαζή στο μπάσο…

Πέρα από κάθε φιλοσοφική αναζήτηση, το ‘’Inside Your Head’’ κατά τις δέκα παρά θα δείξει την είσοδο στους Solarmonkeys στην σκηνή, για να ακολουθήσει το αρκετά Alterbridge – ικό ‘’Glass Giant’’ με τα πολύ δυναμικά αμερικάνικης κοπής περάσματα. Το ‘’Don’t Bother’’ ‘έχει μέσα του τους δύο πρώτους δίσκους των Pearl Jam ατόφιους  ενώ στο επόμενο που θα προσθέσουν και δεύτερη κιθάρα, ο ήχος θα μεγαλώσει και θα κοιτάξει ευθέως προς Αμερική.  Το ‘’Seven’’ έχει ένα πολύ ωραίο πέρασμα στα τύμπανα που οδηγεί σε ένα κυκλικό σχεδόν prog ρυθμό που γύρισε αρκετά βλέμματα. Το ‘’Sun Divided’’ θα ακολουθήσει τα τεχνικά βήματα με ενδιαφέρουσες εναλλαγές εκτελεσμένες στην εντέλεια. Έτσι θα συνεχιστεί το υπόλοιπο σετ με την κλασσική διασκευή στο ‘’Helter Skelter’’.  Σαν συγκρότημα οι Solarmonkeys είναι αρκετά καλοί και σίγουρα μπορούν να αποδώσουν τα τραγούδια του ‘’Payblack’’ πολύ όμορφα πάνω στην σκηνή ακόμα και τα όποια τεχνικά μέρη, έχοντας όμως ένα τεράστιο αλλά… Δεν έχουν επαφή με το κοινό, με αποτέλεσμα μετά από λίγο να γίνονται μια μπάντα που παίζει στον χώρο ενώ πίνεις το ποτό σου. Ο τραγουδιστής όταν χτυπιόταν ή χόρευε το έκανε στα πλάγια της σκηνής, δεν μίλησε κανείς στο κοινό πέρα από μια φορά στη μέση του σετ ακόμα και στο φοβερό ‘’Let Them Rest’’ που κάτι πήγε να γίνει, έκοψαν την επαφή από μόνοι τους, άσε που στο τέλος ούτε μια ‘’καληνύχτα’’ δεν είπαν.

Setlist.

 1. Inside Your Head
 2. Glass Giant
 3. Don’t Bother
 4. Seven
 5. Sun Divided
 6. Seafire
 7. Helter Skelter
 8. Above
 9. Let Them Rest

Η μεγάλη βραδιά των Maplerun έφτασε. Ή μάλλον καλύτερα του Νίκου Λαντζούνη;  Όλος ο κόσμος περίμενε να ‘’γιατρευτεί’’ ο ενισχυτής του για να αρχίσει το σετ, ο ήχος του επισκίασε σχεδόν τους πάντες, οι κινήσεις του στη σκηνή παρέσυραν τον κόσμο, ενώ είχε και δύο highlights όταν έβγαλε την μπλούζα του στο τέλος μετά από φωνές και απαίτηση του κόσμου και πάνω από όλα ο φίλος του στην πρώτη σειρά που του έκανε αέρα με βεντάλια για τον ιδρώτα από την ένταση. Μέσα σε αυτή την πρόταση περιέχεται όλη η γιορτή των Maplerun για το “Partykrasher”. Η ενέργεια μεταξύ κοινού και συγκροτήματος γέμισε τον χώρο, ο κόσμος πήγε μπροστά στο stage μετά την απόσταση που κρατούσε, το D.I.Y. μπήκε με φόρα και δυνατά φώτα αλλά με μπάσο που σκέπασε τα πάντα. Λες και η μπότα των drums μαζί με το μπάσο δεν είχαν attack καθόλου και τις κιθάρες να μπλέκονται σε συχνότητες (κάτι παρόμοιο  που έπαθαν και οι Planet Of Zeus στην πρώτη τους πολύ μεγάλη συναυλία).

Πέρα από αυτά όμως είδαμε ένα show από ένα συγκρότημα που πλέον είναι σε σχεδόν επαγγελματικά standards και αυτό λέει πολλά. Πολύ καλή σκηνική παρουσία, ένταση και συνεχής επαφή με το κοινό, τραγούδια που είναι φτιαγμένα με ψυχή και ταυτόχρονα ένα και ένα για party και φώτα που προσθέτουν στο πάθος και στην ατμόσφαιρα. Οι Maplerun έχουν αποφασίσει να παίζουν στις συναυλίες τους σαν να μην υπάρχει αύριο και το βγάζουν κάθε στιγμή. Έπαιξαν σχεδόν όλο το ‘’Partykrasher’’ (πλην του ‘’Krash’’) με τον κόσμο να γνωρίζει ήδη αρκετό από το νέο υλικό ενώ τα τραγούδια των προηγούμενων δίσκων είχαν υποδοχή classics. Το ‘’Bombs’’ το ήξεραν μέχρι και οι τοίχοι, το  ‘’For You’’ είναι ένα ύπουλο hit και έκλεισαν μια μαγική τριάδα με το νέο ‘’Give It To You’’ το οποίο περίμεναν όλοι. Σχεδόν όλα τα τραγούδια είχαν φοβερή ανταπόκριση και πέρα από την τριπλέτα που ανέφερα ξεχώρισαν λίγο παραπάνω τα ‘’Remedy’’, ‘’Wasted’’ και το ιδανικό για live ξεσάλωμα ‘’Partybomb’’.  Εάν προσθέσεις σε όλο αυτό και τις δύο διασκευές σε  Tool (πόσο τέλειο το The Pot για live) και την κλασσική κλωτσοπατινάδα του ‘’Toxicity’’ που έκλεισε το σετ, μάλλον είδαμε την καλύτερη στιγμή ως τώρα των Maplerun που θα γινόταν ακόμα καλύτερη με σωστό ήχο.

Setlist.

 1. D.I.Y.
 2. Arrow
 3. Screamout
 4. Keep On Staring
 5. When Youre Down
 6. Remedy
 7. The Pot (Tool cover)
 8. Everytime
 9. Bombs
 10. For You
 11. Give it To You
 12. Replace Me
 13. Wasted
 14. Partybomb
 15. Toxicity (S.O.A.D. cover)

Photo Gallery:

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar

Φωτογραφίες: Μιχάλης Ιωαννίδης