Το Who Is Who του George Chronas

Ο Γιώργος Χρονάς είναι απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου με σπουδές στην κλασική κιθάρα και την σύνθεση. Το δισκογραφικό του ντεμπούτο ξεκίνησε ως κιθαρίστας και μέλος συγκροτήματος το 2006 με παραγωγό τον διεθνούς φήμης μουσικό και παραγωγό George Bokos . Τα τελευταία 2 χρόνια περιοδεύει και παίζει τα διαμαντάκια από το concept | Premier | George Chronas Debut EP το οποίο κυκλοφόρησε ως self-financed δουλειά και αποτέλεσε την εκκίνηση για μια καινούρια καριέρα.

Διαβάστε τι απάντησε ο Γιώργος Χρονάς στις ερωτήσεις του HardMusic.GR

Πες μας λίγα λόγια σένα και την ενασχόλησή σου με τη μουσική.
Όλα ξεκίνησαν το 2014 στην προσπάθεια μου να βρω τον ήχο μου και να βρω τι με εκφράζει. Όταν άρχισα το τραγούδι ανακάλυψα τα όρια μου. Πιθανότατα να μιλάγαμε σε άλλο επίπεδο τώρα εάν δεν είχα πάρει αυτή την απόφαση να το δω πιο ζεστά. Πάντα έγραφα μουσική και στίχους και όλα τα υπόλοιπα είναι απλά εξέλιξη η οποία θέλω να πιστεύω πως θα συνεχιστεί. Εντωμεταξύ ο χώρος που κάνω πρόβες δεν δεχόταν πολλά watt και big sound κιθάρες και επειδή δεν φαινόταν τουλάχιστον σε πρώτη φάση ποιες θα είναι οι κινήσεις μου, το να δουλέψω και να πειραματιστώ με όσα είχα τότε με οδήγησαν στο «Premier». Και το «Premier» στην ανάγκη να αποκτήσει το όλο εγχείρημα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Σχολίασε μας την τελευταία σου δουλειά. Που έγινε η παραγωγή, ποιος ανέλαβε το artwork ;
Η μουσική μου θυμίζει αρκετά κάποια μικρά soundtrack αμερικάνικου ύφους σε πλάνα από τα αθηναϊκά κέντρα διασκέδασης από τις ελληνικές αθάνατες ταινίες του 60′. Πέρα από την πλάκα όμως,είναι αρκετά διαφορετική από όσα ακούμε σήμερα και σε αυτό με παρότρυνε η εποχή και τα διάφορα μουσικά είδη που ξεπηδούν καθημερινά. Η παραγωγή έγινε στο στούντιο μου μέσα σε διάστημα 6 μηνών και το ιδιαίτερα ταιριαστό στην ιδεολογική προσέγγιση του album σε συνάρτηση με τους καιρούς που ζούμε, album artwork έχει επιμεληθεί η Μαρία Χριστιανίδη.

Τι θέματα πραγματεύονται οι στίχοι των τραγουδιών σου ;
Οι στίχοι είναι γραμμένοι πάνω στην ιστορία ενός ανθρώπου. Το Raspberry είναι το τραγούδι που ανοίγει το EP. Χρησιμοποιείται ως συμβολική λέξη για τα τινά που θα δημιουργηθούν μια βραδιά στον ήρωα μας. Το αποκούμπι του ήρωα για να ξεφεύγει από την καθημερινότητα του θα ταν αυτό εν τέλει το οποίο όχι απλώς θα τον έκανε να σπάσει την ρουτίνα του αλλά θα είναι αυτό που θα τον πάει σε μια άλλη πραγματικότητα, αφού ένα βράδυ μετά από υπερβολική χρήση φτάνει σε τέτοιο σημείο όπου τελικά μεταφέρεται εντελώς σε έναν άλλον παράλληλο κόσμο. Αυτό που μεταφέρουν οι στίχοι είναι τα συναισθήματα και η οπτική που έχει ο ήρωας αλλά και οι καταστάσεις που βιώνει κατά την διάρκεια της περιπέτειας του.

Σε τι φάση βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή και ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι;
Μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά σε επίπεδο έμπνευσης και δημιουργίας. Ο λιγοστός χρόνος, μιας και τα περισσότερα περνάνε από το χέρι μου, δεν έχει δώσει την εξωστρέφεια που θα ήθελα και με έχει βγάλει εκτός χρονοδιαγράμματος. Παρόλα αυτά ετοιμάζω εμφανίσεις σε φεστιβάλ για τους επόμενους μήνες και πιθανόν να πραγματοποιηθούν live εκτός συνόρων. Εντωμεταξύ είναι πολύ πιθανό φέτος να ακούσετε καινούρια μουσική.

Έχεις προσπαθήσει να το «τρέξεις» ως συγκρότημα ;
Έψαχνα άτομα να ταιριάξουμε και όσο δεν έβρισκα την ανταπόκριση που ήθελα παρατηρούσα παράλληλα να γίνομαι πιο δυνατός και να εκφράζομαι μέσα από όλη την διαδικασία. Νομίζω από την αρχή που ξεκίνησα βρήκα τον τρόπο να εκφραστώ και να πατήσω καλύτερα στα πόδια μου. Αυτό μου έδωσε ελευθερία να κάνω κάποιες συνεργασίες χωρίς να δημιουργούνται προστριβές και άγχος για το που πάμε, τι θα κάνουμε και που θα καταλήξει. Μια από αυτές τις συνεργασίες έφερε και ωραία μουσική και πιθανόν να  ακούσετε κάποιο single μεμονωμένα που θα βγει προς το τέλος του καλοκαιριού.