Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ο Mike Livas (Maidenance, Fortress Under Siege) είναι ο άνθρωπος που επιλέχθηκε από τον Timo Tolkki (ex – Stratovarius, Revolution Renaissance, Symfonia, Timo Tolkki’ s Avalon κ.ά.) για να βρεθεί πίσω από το μικρόφωνο της νέας του μπάντας. Το HardMusic.GR γίνεται το πρώτο site που μιλά ο Έλληνας τραγουδιστής για την επιτυχία του αυτή:

Mike καταρχάς συγχαρητήρια για την επιλογή σου από τον Timo Tolkki, στη θέση του τραγουδιστή της μπάντας του. Πες μας τι ακριβώς συμβαίνει, μιλάμε για κάτι που αφορά στη συναυλία της Αθήνας ή κάτι πιο σταθερό;
Αρχικά να σε ευχαριστήσω κι εγώ για τα καλά σου λόγια! Μιλάμε για ένα tour το οποίο θα ξεκινήσει 21 Απριλίου με πρώτο σταθμό την Αθήνα και θα συνεχιστεί στην Ευρώπη, μέχρι τα μέσα Μαΐου (έχουν ήδη ανακοινωθεί κάποιες ημερομηνίες στην Ισπανία και θα ανακοινωθούν και σε άλλες χώρες σύντομα). Θα γίνουν επίσης κάποια festival μέσα στο καλοκαίρι, εκ των οποίων ένα έχει ανακοινωθεί επίσημα (στη Σλοβακία). Υπάρχουν προτάσεις για να γίνουν και μερικές ημερομηνίες ακόμα από Σεπτέμβρη.

Είναι μια μεγάλη επιτυχία. Πώς προέκυψε;
Ο Tolkki ενδιαφέρθηκε να ακούσει φωνητικά μου σε κομμάτια Stratovarius, αφού είχε πρώτα ακούσει μια παλαιότερη διασκευή μου σε Queensryche. Του έστειλα λοιπόν κάποια δείγματα και έτσι έγινε το κονέ.

Έχετε βρεθεί/ξεκινήσει πρόβες, έχεις σχηματίσει μια πιο «κοντινή» εικόνα, από αυτή που ξέρει ο πολύς κόσμος;
Δεν έχουμε βρεθεί ακόμα από κοντά οπότε δεν μπορώ να ξέρω τέτοιες λεπτομέρειες. Μερικές μέρες πριν το live της Αθήνας από όσο γνωρίζω θα ξεκινήσουμε πρόβες!

Είναι μια δικαίωση για εσένα η επιλογή από έναν τέτοιο καλλιτέχνη;
Είναι μια δικαίωση και σίγουρα μεγάλη ευθύνη να παίζω δίπλα σε έναν τόσο μεγάλο και καταξιωμένο μουσικό και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ από πλευράς μου.

Τί να περιμένουμε στις 21 Απριλίου στο Piraeus 117 Academy;
Να περιμένετε μια setlist βασισμένη κατά κύριο λόγο σε παλιούς, καλούς Stratovarius!

Σε χάνουμε από τους Maidenance και Fortress Under Siege;
Όχι βέβαια ! Ίσα ίσα που ετοιμάζω αυτόν τον καιρό ένα καινούριο μουσικό project – μπάντα με μερικούς πολύ καλούς φίλους και εξαιρετικούς μουσικούς! Stay tuned \m/

Σ’ ευχαριστώ πολύ Mike, καλή επιτυχία!
Και εγώ για την συνέντευξη Ηλία \m/

(Κεντρική φωτογραφία : Antonis Mad-Tøny Taniskidis)