ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Τι δηλώνει για την εξυπνάδα σου η μουσική που ακούς

Ο ιδρυτής του Wiki Scanner, του λογισμικού το οποίο συνδέει τις διάφορες επεξεργασίες που πραγματοποιούνται στις καταχωρήσεις του Wikipedia με τους οργανισμούς που τις πραγματοποίησαν, Virgil Griffith, έχει κατά καιρούς πραγματοποιήσει πολλά projects που έχουν ενοχλήσει και προκαλέσει.

Ένα από τα projects αυτά είναι και το “Music That Makes You Dumb”, το οποίο –σύμφωνα με τον ίδιο- αποκαλύπτει τι μουσική ακούν οι έξυπνοι άνθρωποι και τι οι λιγότερο έξυπνοι.

Πώς όμως κατέληξε στα αποτελέσματα που θα δούμε παρακάτω; Ποια μέθοδο ακολούθησε; Οι «συμμετέχοντες» ήταν φοιτητές διαφόρων κολλεγίων των Η.Π.Α. και κριτήριο ήταν η βαθμολογία εισαγωγής τους στο κολλέγιο σε σύγκριση με τις μουσικές τους προτιμήσεις, σύμφωνα με τους λογαριασμούς τους στο Facebook.

Σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα λοιπόν, οι φοιτητές με τη μεγαλύτερη βαθμολογία προτιμούν τον Beethoven, τον Bob Dylan και τους Radiohead, ενώ οι fans των The Doors, Queen και AC/DC κυμαίνονται περίπου στο μέσο όρο της βαθμολογίας. Στις πιο χαμηλές όμως βαθμολογίες οι φοιτητές προτιμούν τους Lil Wayne και Beyonce.

Η μέθοδος που χρησιμοποίησε ο Virgil Griffith είναι σαφώς αμφίβολη και προσωπικά δεν ασπάζομαι τα αποτελέσματα. Αυτή όμως είναι μόνο μία προσωπική εκτίμηση. Από την άλλη, ίσως παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον το να μελετήσει κανείς τα ευρύματα, όπως αυτά παρουσιάζονται στον πίνακα. Τα συμπεράσματα δικά σας.