A TRIBUTE TO TRIBUTE BANDS (E΄ μέρος)

Συνεχίζουμε σήμερα το αφιέρωμα μας με τρείς μπάντες όπου παίζουν tribute εμπνεόμενοι από συγκροτήματα που έχουν γράψει τη δικιά τους μοναδική ιστορία στη Rock και Metal μουσική. Ας τους πάρουμε με τη σειρά να δούμε τι έχουν να μας πουν οι KEEPERS OF JERICHO (Helloween Tribute Band), οι SSIK (KISS Tribute Band) και οι SHOWBIZ (Muse Tribute Band).

 

Keepers Of Jericho Logo
Από τους KEEPERS OF JERICHO μιλήσαμε με τον Jim Ramses, τον μπασίστα του συγκροτήματος.

Οι KEEPERS OF JERICHO είναι:

Mike Livas- Φωνητικά
Spyros Rhodes Roditis- Κιθάρες και backing φωνητικά
Vasilis Batilas- Lead Κιθάρες
Jim Ramses- Μπάσο, backing φωνητικά
Takis Motorheadbanger- Drums
Alexandros Griever Pafilis- Keyboards

Facebook Page

Τί σημαίνει για σας να παίζετε Helloween πάνω στη σκηνή?
Eίναι συγκλονιστικό να παίζεις την μουσική που σε μεγάλωσε και σε επηρέασε σαν μουσικό. Αν σε φτιάχνει να την ακούς μόνος στο σπίτι, φαντάσου να παίζεις ο ίδιος πάνω στη σκηνή!

Ποιο είναι το πιο δύσκολο / ιδιαίτερο στοιχείο που έχουν τα τραγούδια των Helloween στο να αποδοθούν ζωντανά?
Το δυσκολότερο στοιχείο είναι να φτάσεις την φωνή του Kiskie! Επίσης δεν είναι εύκολο να αποδοθεί το feeling που βγάζει η μουσική των Helloween γιατί πρέπει να συνταιριάξουν η ένταση του power metal με την μελωδία των κομματιών τους.

Keepers Of Jericho

Από ποιους δίσκους συνήθως επιλέγετε τραγούδια για το playlist στο live σας?
Κυρίως από τα παλιά άλμπουμ. Δηλαδή Walls of Jericho, Keepers Of The Seven Keys Pt I, και Pt ΙΙ. Εχουμε παίξει και από τα άλλα άλμπουμ, αλλά αυτά μας αρέσουν περισσότερο και τα προτιμάει και ο κόσμος.
Έχετε επαφή/επικοινωνία με το συγκρότημα ή με κάποιο μέλος του?
Όχι… ακόμα τουλάχιστον. Δεν αποκλείεται στο μέλλον να γίνει αυτό.

 

Ποιο κομμάτι σας «φτιάχνει» περισσότερο πάνω στη σκηνή και σε ποιο ανταποκρίνεται περισσότερο ο κόσμος?
Αυτά τα δύο συμπίπτουν με το Ride The Sky!!! Γίνεται κόλαση πάνω και κάτω από τη σκηνή!!!

Υπάρχει κόσμος που ακολουθεί μια tribute μπάντα στην Ελλάδα?
Ο κόσμος ακολουθεί τις tribute μπάντες, γιατί έτσι έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αγαπημένα του κομμάτια που κάποια ενδεχομένως να μην παίζονται συχνά στις συναυλίες των συγκροτημάτων. Όμως για να επιτευχθεί αυτό πρέπει η μπάντα να ανταποκρίνεται τόσο μουσικά όσο και σε σκηνική παρουσία σε αυτό που παίζει, γιατί σε αντίθετη περίπτωση η σύγκριση με το πρότυπο θα προκαλέσει απόρριψη και όχι αποδοχή από το κοινό.

7. Υπάρχει Ελληνικό fan club των Helloween στην Ελλάδα? Έχετε επαφή?
Όχι, δεν υπάρχει.

8. Πόσα χρόνια υπάρχουν οι Keepers of Jericho?
Από τον Αύγουστο του 2013.

9. Έχετε ή θα σκεφτόσασταν ποτέ να γράψετε δικά σας τραγούδια?
Όχι. Είμαστε καθαρά tribute μπάντα. Δεν γράφουμε δικά μας κομμάτια ούτε κάνουμε διασκευές. Είναι τιμή μας να παίζουμε Helloween, προσπαθώντας να αποδώσουμε τον φόρο τιμής προς τους Helloween.

 


SSIK Logo
Οι SSIK είναι:

Γεράσιμος Καββαδάς – Ντράμς
Γιάννης Ζερβός – Φωνητικά, Κιθάρα
Γιάννης Σίννης – Κιθάρα, Φωνητικά
Γιάννης Luna Τσίμας – Μπάσο

Facebook Page

Από τους SSIK μιλήσαμε με τον Γεράσιμο Καββαδά, τον ντράμερ του συγκροτήματος.

Τι σημαίνει για σας να παίζετε KISS πάνω στη σκηνή?
Προσπαθούμε να αναβιώσουμε, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τα περισσότερα από 40 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας της πιο «καυτής μπάντας του πλανήτη» μέσα από τραγούδια που έχουν αντέξει στον χρόνο.

Ποιο είναι το πιο δύσκολο / ιδιαίτερο στοιχείο που έχουν τα τραγούδια των KISS στο να αποδοθούν ζωντανά?
Οι KISS έχουν δημιουργήσει τραγούδια σε όλο σχεδόν το φάσμα του σκληρού ήχου (από doom metal έως και glam rock), θεωρούμε ότι υπάρχουν πολλές μουσικές ιδιαιτερότητες σε πολλά από αυτά. Ιδιαίτερες τεχνικές μουσικές δυσκολίες δεν παρουσιάζονται, ωστόσο το σημαντικότερο σημείο είναι να αποδοθεί η αισθητική που αποπνέει το πρωτότυπο (original) τραγούδι και αυτό είναι αποτέλεσμα συνολικής δουλειάς. Δεν βγάζουμε ποτέ ένα τραγούδι αν δεν συμφωνούμε και οι 4 ότι θέλουμε να γίνει αυτό, αλλιώς το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό.

Πόσος χρόνος και προετοιμασία χρειάζεται για να γίνει σωστά η απόδοση του ήχου KISS σε ένα Live ?
Ο ήχος των KISS είναι ξεκάθαρος, οπότε έτσι κινούμαστε και εμείς στο στήσιμο πριν από ένα Live. 2 κιθάρες, μπάσο, τύμπανα, όλα με απλές ρυθμίσεις. Η προετοιμασία του ήχου πριν το Live διαρκεί 1 ώρα.

Στη σκηνή εμφανίζεστε μακιγιαρισμένοι?
Ναι, χρησιμοποιούμε πλήρως το make up των KISS και είναι κάτι που έχει ιδιαίτερα θετική απήχηση και εννοείται ότι μας αρέσει και εμάς αυτή η «μεταμόρφωση». Η συγκεκριμένη προετοιμασία διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Ποιο κομμάτι σας «φτιάχνει» περισσότερο πάνω στη σκηνή και σε ποιο ανταποκρίνεται περισσότερο ο κόσμος?
Υπάρχουν τραγούδια τα οποία αποτελούν τον βασικό κορμό του set list και είναι αυτά που μας αρέσουν περισσότερο και το ίδιο ισχύει για τον κόσμο. Μερικά από αυτά είναι το Detroit Rock City, Love Gun, Deuce, I Love It Loud, Black Diamond, Cold Gin κλπ. Επίσης, προσπαθούμε να παίζουμε τραγούδια (π.χ. Master And Slave) που τα ξέρουν οι «σκληροπυρηνικοί» οπαδοί (το περίφημο KISS ARMY), που είναι και οι πιο τακτικοί φίλοι μας στα Live, εκφράζοντας έτσι τις ευχαριστίες μας για την υποστήριξη τους.

SSIK The Band

Υπάρχει κόσμος που ακολουθεί μια tribute μπάντα στην Ελλάδα?
Βασικά όχι. Αυτό γίνεται σε πολύ μικρή κλίμακα και σε πολύ φιλικό επίπεδο. Ο λόγος που μία tribute μπάντα εμφανίζεται σε άλλα μέρη, είναι για να διασκεδάσει διαφορετικός κόσμος και ιδίως εκτός Αθηνών που τα Live είναι περιορισμένα.

Πόσα χρόνια υπάρχουν οι SSIK?
Οι SSIK σχηματίσθηκαν το 2008 και έως σήμερα έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε πολλές μουσικές σκηνές της Αθήνας (Revenge Of Rock, Lazy, Bat City, Rainbow, Σφεντόνα, Underworld, κλπ).

8. Έχετε ή θα σκεφτόσασταν ποτέ να γράψετε δικά σας τραγούδια?
Όχι, πιστεύουμε ότι μία tribute μπάντα κάνει αυτό για το οποίο έχει δημιουργηθεί. Ίσως στο μέλλον, χωρίς make up, να γίνει κι αυτό.

 

ShowBiz Logo

Οι SHOWBIZ είναι:
Γιώργος Ιακώβου – Φωνητικά, Κιθάρα
Τάσος Ιακωβίδης – Κιθάρα
Περικλής Χαμαλίδης – Μπάσο
Ίων Πάγκαλος – Πλήκτρα
Στέλιος Σιούλας – Ντράμς

Facebook Page

Από τους SHOWBIZ μιλήσαμε με τον Γιώργο Ιακώβου, τον τραγουδιστή του συγκροτήματος.

Τί σημαίνει για σας να παίζετε MUSE πάνω στη σκηνή?
Είναι απόλαυση! Έχουμε προσπαθήσει πολύ να πλησιάσουμε τους MUSE τόσο στον ήχο και το στυλ όσο και στις λεπτομέρειες της μουσικής τους. Αυτό απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε ομαδικό. Είναι λοιπόν μια υπέροχη εκτόνωση το να παρουσιάζουμε μπροστά σε κοινό, πάνω σε μια σκηνή, αυτό που τόσο μας παίδεψε και να βλέπουμε τον κόσμο να ενθουσιάζεται με το αποτέλεσμα.

Ποιο είναι το πιο δύσκολο / ιδιαίτερο στοιχείο που έχουν τα τραγούδια των MUSE στο να αποδοθούν ζωντανά?
Για να παίξεις MUSE χρειάζεσαι πολύ ικανούς μουσικούς σε κάθε όργανο, όμως το πιο δύσκολο μέρος είναι τα εφέ τους. Οι ήχοι στα πλήκτρα είναι πολύ μελετημένοι. Στην κιθάρο, στην φωνή, στο μπάσο, χρησιμοποιούν πολλά πετάλια. Στην παραγωγή κάνουν τεράστια δουλειά και γενικά δεν είναι εύκολο να πετύχεις τον ήχο τους ο οποίος μάλιστα αλλάζει από δίσκο σε δίσκο. Όλοι μας έχουμε επενδύσει πολύ χρόνο και χρήμα ώστε να καταφέρουμε να αναπαραγάγουμε όσο πιο πιστά γίνεται τον ήχο τους σε συνθήκες live και το έχουμε πετύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ποιο κομμάτι σας «φτιάχνει» περισσότερο πάνω στη σκηνή και σε ποιο ανταποκρίνεται περισσότερο ο κόσμος?
Χμμ… Πολλές απόψεις… H πιο εύκολη απάντηση μάλλον είναι το Knights of cydonia. Έχει τα πάντα. Ρυθμό, μελωδία, φωνές, πώρωση! Ο κόσμος το αγαπάει, τραγουδάει, χοροπηδάει. Τέλειο. Στο live που έρχεται όμως θα παρουσιάσουμε το city of delusion, το οποίο με το ανατολίτικο στοιχείο του θεωρούμε πως θα προκαλέσει και στον κόσμο τον ίδιο ενθουσιασμό που προκαλεί και σε εμάς τον τελευταίο καιρό. Θα το διαπιστώσουμε σύντομα!

Υπάρχει κόσμος που ακολουθεί μια tribute μπάντα στην Ελλάδα?
Δεν μπορούμε να απαντήσουμε για άλλες tribute μπάντες, όμως για τους Showbiz η ανταπόκριση του κόσμου είναι φανταστική. Περιμένουν τα live μας και μας ψάχνουν με ενθουσιασμό. Δεν γνωρίζουμε σε βάθος χρόνου τι θα γίνει, άλλα προς το παρόν υπάρχει κόσμος που παρόλο που ζει εκτός Θεσσαλονίκης θα ταξιδέψει για να μας ακούσει και θα ενδιαφερθεί για όσα κάνουμε.

Υπάρχει Ελληνικό fan club των MUSE στην Ελλάδα? Έχετε επαφή?
Υπάρχει μια ομάδα στο Facebook στην σελίδα MuseGreekfanclub και έχουμε επαφή κυρίως με την Κυριακή. Υπάρχει υποστήριξη και έρχονται στα Live.

Στη Βρετανία τους θεωρούν τους επόμενους QUEEN. Ποια είναι η άποψη σας?
Δεν είναι εύκολο να συγκρίνεται μια μπάντα με ιερά τέρατα όπως είναι οι Queen ενώ είθισται να περιμένεις να δεις τι θα γίνει στην πορεία του χρόνου. Οι MUSE υπάρχουν δισκογραφικά εδώ και δεκαπέντε χρόνια οπότε σίγουρα βρίσκονται σε μια ώριμη ηλικία σαν μπάντα. Κάθε δίσκος τους είναι κάτι καινούριο σε ήχο και στυλ και όλοι περιμένουν τις εκπλήξεις από το κάθε επόμενο τους album. Ίσως είναι άδικο και για τους μεν και για τους δε να μιλάμε για τους «επόμενους Queen»… Μεταξύ τους έχουν πολλά κοινά και η επιρροή των Queen στην μουσική των MUSE είναι εμφανέστατη. Το βέβαιο είναι πως ήδη οι MUSE έχουν διαγράψει μια πορεία τουλάχιστον συγκρίσιμη με αυτή των Queen.

ShowBiz Band

Πόσα χρόνια υπάρχουν οι Showbiz ?
Φεβρουάριος του 2014. Η ιστορία μάλλον κλασική… Τρεις παλιοί φίλοι που αποφάσισαν να παίξουν μουσική μαζί και… Tribute MUSE ! Στο άκουσμα «Tribute MUSE» δεν είπε όχι κανένας στην πρόταση για συμμετοχή και μέσα σε μια μέρα μαζεύτηκαν όλα τα μέλη που χρειαζόταν η μπάντα.

Έχετε ή θα σκεφτόσασταν ποτέ να γράψετε δικά σας τραγούδια?
Ο καθένας από εμάς βλέπει την μπάντα διαφορετικά. Για κάποιους, η εισαγωγή στο tribute και δικών μας κομματιών ξενίζει, ενώ για άλλους είναι η φυσική εξέλιξη και μια καλή ευκαιρία να παρουσιάσουμε κάτι δικό μας. Ο χρόνος θα δείξει το ποια άποψη θα κερδίσει.

Το όνομα του συγκροτήματος είναι Showbiz, Θεωρείται ότι είναι ο καλύτερος δίσκος τους ?
Πάλι πολλές απόψεις! Μάλλον όχι, δεν θεωρούμε αυτόν το δίσκο τον καλύτερο. Αν και ο ήχος του Showbiz είχε μεγάλο ενδιαφέρον και έδωσε δείγματα για το τι θα έκανε η μπάντα στο μέλλον, οι MUSE, σε κάθε δίσκο εξελίσσονταν με αποτέλεσμα ο κάθε δίσκος να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο. Οι προσωπικές απόψεις υπάρχουν φυσικά με Black holes and Revelations και Resistance στην κορυφή. Ανυπομονούμε για τον δίσκο που ετοιμάζουν για το 2015.