Σχετικά με εμάς

Το HardMusic.GR-Αποκλειστικά Ελληνική Rock/Metal Σκηνή  είναι μια προσπάθεια μερικών ανθρώπων, που αγαπούν τη μουσική, να αναδειχθεί η ποικιλία, η ποιότητα και ο πλούτος, που είναι το ταλέντο, του εγχώριου rock/metal  ρεύματος, ακόμα και όταν αυτό –κάποιες φορές- ξεπερνά τα γεωγραφικά σύνορα.

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως με τη σειρά:

α) Το όνομά μας HardMusic.GR-Αποκλειστικά Ελληνική Rock/Metal Σκηνή : Εστιάζουμε στον σκληρό ήχο και σε όλες τις εκφάνσεις του, καλύπτοντας ολόκληρο το φάσμα του rock και metal στερεώματος, εξ’ου και το βασικό μας όνομα. Καλύπτουμε αποκλειστικά στην Ελληνική Σκηνή.

β) Γιατί «Αποκλειστικά Ελληνική Rock/Metal Σκηνή»; – Ή αλλιώς «μια –δυστυχώς- απαραίτητη διευκρίνηση».

Το κριτήριο μας σε αυτή την επιλογή δεν υπήρξε στιγμή φυλετικό. Μακριά από εμάς οποιαδήποτε ρατσιστική θέση, οποιοσδήποτε τέτοιος διαχωρισμός. Τα σύνορα για εμάς είναι μια γραμμή στο χάρτη. Ο μόνος λόγος που πήραμε  την απόφαση να ασχοληθούμε ενεργά με την μουσική έφραση των ανθρώπων που ζουν σε αυτό το κομμάτι του πλανήτη, είναι το ότι έτυχε κι εμείς να μεγαλώνουμε εδώ. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες (έχοντας υπάρξει μέλη συγκροτημάτων κάποιοι, τεχνικοί ήχου κτλ κάποιοι άλλοι από εμάς) που αντιμετωπίζει ο οποισδήποτε άνθρωπος επιχειρεί σε αυτή τη χώρα και δη ο μουσικός. Για χρόνια ακούγαμε συγκροτήματα σε τοπικές σκηνές που μας άφηναν με το στόμα ανοιχτό και αναρωτιόμασταν «γιατί δεν τους ξέρουμε;». Η απάντηση ήταν απλή: γιατί προβάλλονται ελάχιστα. Έτσι πήραμε την απόφαση να κάνουμε κάτι, με τα όσα λίγα μέσα διαθέτουμε. Λατρεύουμε τους AC/DC, οι Motorhead κοσμούν τους τοίχους μας, οι Black Sabbath, οι Maiden και οι Metallica τις δισκοθήκες μας, οι Red Hot Chili Peppers τα βραδινά ποτά μας και η λίστα είναι ατελείωτη. Όμως όλοι αυτοί, μαζί με τους συμπατριώτες τους έχουν πολλές περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και προβολής από τούτους εδώ. Άρα ναι, οι σελίδες μας θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένες σε όλους εκείνους που παλεύουν σε αυτήν εδώ την τυχερή-άτυχη γωνιά του πλανήτη να εκφράσουν το ταλέντο και τη μουσική τους άποψη, από όπου και αν προέρχονται (ως καταγωγή). Τους υπόλοιπους τους βρίσκουμε εύκολα. Και γιατί μόνο σκληρό ήχο; Γιατί αυτόν αγαπάμε, γιατί με αυτόν γουστάρουμε, γιατί εκεί βρίσκουμε κι εμείς την έκφρασή μας, ελληνόφωνο και αγγλόφωνο.

“Support your local bands” για να κλείσω με μια φράση που χρησιμοποιεί ο Σάκης όταν κλείνει τις συναυλίες των Rotting Christ σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. Κάτι ξέρει σίγουρα.
HardMusic.GR-Αποκλειστικά Ελληνική Rock/Metal Σκηνή